Down Alapítvány

Down Alapítvány

Fogyatékossággal élők
A Down Alapítvány fő célkitűzése a felnőtt értelmileg akadályozott emberek támogatott önálló életének szolgálata, szakmai segítése. Az alapítvány Gondozóházában nappali, illetve átmeneti bentlakásos ellátást vehet igénybe összesen 60 fő, az egész ország területéről. Munkavégzésre alkalmas ügyfeleiket az Alapítványnál működő fejlesztő, valamint rehabilitációs foglalkoztatás keretében foglalkoztatják, amelyeknek célja a megváltozott munkaképességű személyek bekapcsolása a munka világába.
https://www.downalapitvany.hu/node/271

Felelős gasztróhős

Felelős gasztróhős

Fenntarthatóság
Küldetésünk a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Hisszük, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, s ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is. Mindenki lehet hős, és falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot! Mi azért vagyunk, hogy megmutassuk Neked, mennyire egyszerű odafigyelni arra, hogy mi kerül az asztalunkra.
https://gasztrohos.hu/

Fridays for Future

Fridays for Future

Fenntarthatóság
A Fridays for Future nemzetközi, diákok által indított klímavédelmi mozgalom célja, hogy a politikusok és a döntéshozók hallgassanak a tudósokra, tegyenek lépéseket a klímaválság megfékezéséért. A mozgalom a hétköznapi embereket is szeretné megszólítani, hogy mindenkihez eljusson a hír, hogy mennyire komoly válsághelyzetre kell felkészülnünk, illetve hogy saját életét mindenki próbálja minél környezettudatosabban élni. Minden pénteken tüntetést szerveznek Budapesten a Kossuth téren, illetve több magyarországi nagyvárosban is.
https://fridaysforfuture.hu/

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Gyermekvédelem
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. A szervezet célja, hogy a felnőtt társadalom minél szélesebb körben vállaljon felelősséget és tegyen a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért. Az Alapítvány munkájának kiemelt területét képezi a gyerekek erőszaktól való védelme, a gyerekek joga az oktatáshoz, valamint a gyerekek joga a részvételhez minden őket érintő, rájuk vonatkozó ügyben (gyerekparticipáció).
https://hintalovon.hu/hu

Igazgyöngy Alapítvány

Igazgyöngy Alapítvány

Gyermekvédelem
Az Igazgyöngy Alapítvány 1999 óta működik a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében, Berettyóújfalu környékén. Esélyteremtő munkája egy komplex program, melyben az oktatás, családgondozás, közösségfejlesztés hármas pillére a meghatározó. A stratégiaszerű munka mérhető pozitív változásokat mutat a mélyszegénységben élő, zömében roma társadalmi csoport integrációjában.
https://igazgyongyalapitvany.hu/

InDaHouse Hungary

InDaHouse Hungary

Gyermekvédelem
Az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntesei borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat heti rendszerességgel. Célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak, akik a tőlünk kapott támogatást be tudják építeni a gyermekeik nevelésébe.
https://indahousehungary.hu/

Kockacsoki

Kockacsoki

Fogyatékossággal élők
A Kockacsoki célja társadalmi vállalkozásként a munkaerőpiacon egyik leghátrányosabb helyzetben lévő autizmus spektrum zavarral élő emberek segítése. 2019 tavaszán nyitott meg a KockaPont, amely kávézóként, közösségi térként és rendezvényhelyszínként egyaránt üzemel. A vendégek autizmusbarát és akadálymentesített környezetben próbálhatják ki a manufaktúra prémiumkategóriás kávéit, vásárolhatnak az itt készült, magas minőségű csokoládékból és bonbonokból, valamint integrált rendezvényeken, klubokon, koncerteken vehetnek részt.
http://www.kockacsoki.hu/

KórházSuli Alapítvány

KórházSuli Alapítvány

Gyermekvédelem
Magyarországon évente több ezer gyermek marad ki az iskolából betegség miatt, tölt otthon fájdalmak és félelmek között magányosan, céltalanul sokszor éveket. A KórházSuli hatodik éve azon dolgozik, hogy kortárs önkéntesek bevonásával az egész országban elérhetővé tegyék a tartósan beteg gyermekek számára a gyógyító tanulást, az iskolába, a hétköznapokba való minél könnyebb visszailleszkedést.
https://korhazsuli.com/

Menetszél Egyesület

Menetszél Egyesület

Gyermekvédelem
A Menetszél Egyesület hátrányos helyzetű gyerekek felkarolására jött létre. Elsősorban a tanulással való kiemelkedésben hisznek. Programjaikon segítenek megérteni az iskolai tananyagot, és felkészítik a gyerekeket az élet fontosabb kihívásaira. Tevékenységük fókuszában az oktatás áll: gyerekprogramjaik, korrepetálásaik, kerekasztal-beszélgetéseik célja a gyerek- és felnőttkorúak segítése, tanítása, szociális érzékenyítése.
https://menetszelegyesulet.hu/

Messzelátó Egyesület

Messzelátó Egyesület

Fenntarthatóság
A Messzelátó = életmód + közösség + tanulás. Az Egyesület az önkéntesen vállalt egyszerű élet, avagy minimalizmus zászlóvivőjeként mutatja be magát. A tudatos és fenntartható szemléleten alapuló örömteli, kreatív életformát hirdetik. Eseményeket szerveznek, közösséget építenek, online kampányokkal erősítik a tudatformálást. Az önkéntes egyszerűség véleményük szerint sokféleképpen megközelíthető, és mindenkit a saját útján, a saját tempójában kell támogatni az ehhez való eljutásban.
https://messzelato.hu/

SOS Gyermekfalvak

SOS Gyermekfalvak

Gyermekvédelem
Az SOS Gyermekfalvak nemzetközi szervezete 134 országban van jelen. Több mint 84 000 gyermek nevelkedik náluk világszerte, és további 500 000 gyermeket és felnőttet segítenek programjaikkal. A magyarországi szervezet közel 400 olyan gyereknek ad szerető, biztonságos otthont nevelőszülői családokban, akiket valamilyen súlyos ok – haláleset, betegség, veszélyeztetés, testi-lelki bántalmazás – miatt kiemeltek a vérszerinti családjukból.
https://www.sos.hu/

Utcajogász Egyesület

Utcajogász Egyesület

Hajléktalanság
Az Utcajogász Egyesület a hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek jogainak és érdekeinek érvényesítéséért dolgozik. Az Egyesületben 19 jogász/joghallgató önkéntes nyújt ingyenes jogi segítséget minden pénteken 15 és 17 óra között a Blaha Lujza téren. Egy igazságos és befogadó társadalomért küzdenek, amelyben érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok, és biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, valamint törvényileg és gyakorlatban is mindenki számára garantált a méltó lakhatáshoz való hozzáférés.
http://utcajogasz.hu/

Bodor Tibor Kulturális Egyesület

Bodor Tibor Kulturális Egyesület

Fogyatékossággal élők
A Bodor Tibor Kulturális Egyesület egy lelkes csapat, amelyben látók és látássérültek együtt dolgoznak, egy célért, és egy szenvedély hajtja őket, a könyvek és a kultúra szeretete. A 2017-ben útjára indult kezdeményezés célja, hogy minél több irodalmi mű legyen elérhető hangoskönyvként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének a hangoskönyvtárában. Az Egyesület névadója egymaga közel 9000 órát, azaz 514 könyvet olvasott fel csak azért, hogy másoknak örömet szerezzen. Az ő küldetése mára az Egyesület küldetése lett. Emellett csapatuk rendszeresen szervez érzékenyítő jellegű kulturális programokat, mint például a Vaksötét koncertsorozatot.
http://bodortibor.hu/